Hvem er KLS PurePrint?

KLS PurePrint A/S er et af Danmarks største trykkerier. Virksomheden er en 75 år gammel familieejet virksomhed, som startede under navnet K. Larsen & Søn.

Efter mange års arbejde med især miljøområdet, opstod der en ambitiøs vision i bestyrelseslokalet: Verdens grønneste trykkeri.

Fundamentet var et af Danmarks mest miljøbevidste trykkerier som allerede havde ISO 14001, Svanemærket, FSC og var 100 % CO2 neutral. Det var bl.a. opnået ved udelukkende at køre i elbiler, udelukkende at bruge energi fra egen vindmølle, samt mange års målrettet arbejde med reduktion af alle former for miljømæssige belastninger.

Det nye mål blev at udvikle 100 % biologisk nedbrydelige tryksager og emballager – helt fri for skadelige kemikalier og tungmetaller. Da dette ikke fandtes på markedet, fik vi støtte fra bl.a. Erhvervsstyrelsen og Grøn Omstillingsfond.

Ønsket var at kunne leve op til det der efter vores opfattelse er en af verdens mest kompromisløse certificeringer, Cradle to Cradle.

Det var derfor nødvendigt at udvikle alle dele af tryksagen selv, dvs. papir, karton, farver, lak, lim m.v., i samarbejde med ambitiøse og fremsynede leverandører.

Udviklingen tog adskillige år, da erstatningen af de uønskede kemikalier og tungmetaller med helt rene alternativer, var langt mere udfordrende og tidsmæssigt krævende end forventet.

En anden ambition var, at PurePrint skulle have samme kvalitet og skulle kunne sælges til samme pris som traditionelle tryksager og emballage.

Det lykkedes, og den 4. maj 2015 blev der trykket på knappen til det første PurePrint tryk. Tidligere miljøminister Ida Auken var med til at trykke på knappen.

Siden da er flere end 200 virksomheder med en bæredygtig ambition begyndt at trykke med PurePrint.

Første PurePrint tryk i 2015

Det glædede os rigtig meget, at Danmarks Naturfrednings-forening i 2016 gik ud med en anbefaling om at trykke med PurePrint.

0
No products in the cart